torsdag 19. september 2013

Tre månader med venting!

Dette gjorde vi i sommar når vi venta på at byggeløyve skulle gå i orden. 
Sidan merknadane til første søknad var til arka på taket tenkte vi at vi kunne setje opp murane til tilbygga. Vi så gjorde.....

Dette blogginnlegget har lagt på vent i snart tre månadar.
Kven hadde trudd at det det skulle ta så lang tid å få skriftleg byggeløyve?

* * *

Etter veker med graving var det klart for setje opp fundamenta for grunnmuren til påbygga.
Det var greit med erfaring frå legobygging då dette arbeidet likna veldig. Ein del tilpassing og justering må til når ikkje alt er like beint på gamlehuset. Vi måtte blant anna rive av delar av bordkledninga, for å ha tømmerkroppen å måle etter.  






Det er kjekt å arbeide ute når vèret er så bra. Inn i mellom sit vi og nyt utsikta. Fyrer i bålpanna og planlegg neste jobb. Ferietida har starta og vi kan bruke heile dagar her framme på garden. 

På regnvèrsdagane riv vi inne, tek ut spikarar av tømmerveggane, berer ut rivingsavfall og køyre det vekk. Det er veldig spennande å så kva som dukkar opp når vi riv. På kjøkkenet har vi kome inn på blåmala tømmer og på eine soverommet oppe nydeleg umala tømmer. Dette skal eg vise seinare!

Denne helga har bonden som skal slå innmarka vår starta arbeidet. Lukta av nyslått gras gir assosiasjonar til oppveksten då vi hjalp til med å setje opp hesjar. Vi har sikra oss hesjastaurar og  vi reknar med å få bruke dei ein gong.

* * *

Sommaren er no forbi og hausten står for dør. Snekkarane var klare å ta til med bygginga no i september, men vi valde å utsette oppstarten til våren sidan løyvet lot vente på seg. 
Sidan taket skal vølast og isolerast er det tryggast å gjere det når det vårast. 

Men vi er ikkje arbeidsledige. 
I kvar ledig stund styrer vi med eit kvart og vi gler oss over å arbeide på eigen gard!

Ha ein fin kveld!

Irma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar