torsdag 4. juli 2013

Løda

Kvifor kaste når ein kan setje det vekk på løda? 

Det er veldig greit med stor lagringsplass og det har samla seg mykje opp gjennom åra. 
Det er reine skattejakta å gå laus å rydde løda. Eigentleg skulle vi ha ein roleg dag rundt bålpanna, men når lysta og energien kjem ramlande må ein berre å brette opp armane setje i gong. 

Løda har ein hems over den nye sauefjøsen og vi har klatra opp og sortert gamal material. No ligg der kun stigar og den materialen som vi kanskje kan få bruk for. Ein liten brøkdel av løda er no kosta og vi har fått stabla skattar inne i ein krok. Løda er ei grindløde frå 1879. Her er mykje flott arbeid. 


Her er fleire skattar som skal takast vare på:Denne karmen av ei kjerre fekk vi av naboen. Den skal få plass i løda i påvente av å bli brukt.


Trur vi skal gå til innkjøp av støvmasker som ligg klar til neste rydde og kosteykt i løda!

Ha ein fin dag vidare!

Irma


5 kommentarer:

 1. Nydelig løe...der som jeg er "avløyser" er der og ei grindløe. Vakkert handarbeid som virkelig er verd å ta vare på! Lykke til i arbeidet!!! :)

  SvarSlett
 2. Hei;)
  Så koselig at du fant bloggen min;) Hexagon malene mine er i str 1". Kanskje litt i minste laget til et stort teppe! Men det haster ikke med å bli ferdig. Kosearbeid.
  Nydelig arbeid på den løa. De kunne virkelig håndtverk på den tiden;)
  Og så mye fint som dere finner der;)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke;)

  Klem fra Ann-Mari  SvarSlett
 3. Så heldige dere er som har et så flott gårdsbruk med så mange skjulte skatter! Blir gøy å følge med på deres restaureringsprosjekt :-)
  Vi har valgt å restaurere vinduene våre siden alle de originale vinduene var på plass da vi kjøpte huset. Alle vindu i første etasje har varevindu (som også måtte restaurers...) og det gjør at vi ikke taper så mye varme på å ha gamle vindu. Omfattende jobb, men det er utrolig hvor flotte og holdbare de blir med litt omtanke ;-) Hvis dere skal bytte finnes det mange fine alternativer, men jeg vet dessverre ikke hvem som har de beste siden det ikke har vært aktuelt for oss.

  Lykke til videre; veldig gøy at det er flere som ser verdien i gamle hus og velger å ta vare på istedenfor å rive og bygge nytt :-))

  Mona

  SvarSlett
 4. Tenk så spennende det måtte være å gå på skattejakt her. Jeg så masse jeg likte:-)
  Godt du fant linken, for her går det visst tregt med svar for tiden.

  Ønsker deg en fortsatt fin mandag.

  Klemmer fra Hjørdis

  SvarSlett