mandag 3. juni 2013

Røykeriet

Den tidlegare eigaren dreiv mykje med å røyke laks. 
Røykeriet står fortsatt og husbonden vart freista til å prøve.
Både kona til den tidlegare eigaren og svigers vart spurt om råd.


Salting etter hemmeleg oppskrift.



Eine frå eigen teig fram på sætra og mask frå veding.


Her ligg laksen til tørking med vifte.


Røykinga er over og laksen vart vakuumpakka.


Smaken var nydeleg! Fleire naboar har fått smake.
Dette ga meirsmak!

Planen er å flytte røykeriet ein annan stad på garden.... 
for konklusjonen etter denne testinga er at garden må ha eit røykeri.

Nyt dagen vidare!

Irma



3 kommentarer:

  1. åååå, no fikk eg vatn i munnen, for eg e så gal etter røykelaks;)
    Herlig å se å lese om denne gamle teknikken.
    Og spennende med dere som har overtatt dette stedet.
    Tusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg.
    Blir så glad utav det.
    Klem fra Anne på landet:)

    SvarSlett
  2. Takk for det!! Laksen var nydeleg på smak, men vart varmrøykt pga for høg temperatur.
    Det blir heilt sikkert ikkje siste gang vi prøver :-) Ha ei flott veke. Irma

    SvarSlett
  3. Åh.... det såg godt ut!!! Kjekt å lese og sjå ka dokke drive med :)

    SvarSlett